2018 december 16, vasárnap

Bren Carrier


brit_bren-carrierMár a kezdetekkor gyártható páncélozott jármű, mely alapvetően csapatszállító feladatokat lát el. A későbbi fejlesztések révén azonban egész a középjátékig használható marad.

brit_bren-carrier
Bren Carrier
Életerő 215 Max gyorsasság 7 Látótávolság 35
Gyorsulás 2.5 Érzékelés 0/0
Építési idő 35 Lassulás 7 Ár 280 manpower 10 fuel
Pop cap 4 Forgási sebesség 50 Célpont típus vehicle_bren
Fenntartás 1.9968 Ember gázolás Kritikus típus vehicle_halftrack
Hotkey B Ütközési mód Hátsó sebzés nem

A Bren Carrier „szállító” jármű a legkorábban gyártható gép a brit hadseregben. Gyengén páncélozott, mégis igen sokoldalú. Okosan használva hatékonyan veszi fel a harcot a korai német gyalogság ellen. A csapat szállítás az elsődleges feladata, bár segítségével, a tapasztalt parancsnokok mégis ügyesen akadályozzák meg az ellenfél korai térnyerését.

Alap fegyverzet: 7.7 mm Bren Machine Gun

Képességei:

 • {yootooltip title=[Bren AP Burst] display=[inline] sticky=[0] width=[400]}Adatok
  Páncélátütés nő +50
  Nyersanyagköltség: 40 munition
  Hatóidő: 20 time
  Újrahasználhatóság: 20 time{/yootooltip} (Páncéltörő lövedék): AP lövedékkel tűzel a Bren Carrier, ezáltal könnyedén lyuggatva át a páncélozott harcjárművek fémlemezeit
 • {yootooltip title=[Self-Repair] display=[inline] sticky=[0] width=[400]}Adatok
  javítás 8 életerőpont/másodperc
  maximális sebesség csökken 65%-kal
  fegyverrendszer nem használható
  Nyersanyagköltség: 35 munition
  Hatóidő: 20 time{/yootooltip} (Hadtéri javítás): A Bren Carriert elkezdi javítani a személyzete. Ebben az állapotban csak nagyon lassan tud haladni, és a fegyverzetét sem használhatja.
 • {yootooltip title=[Bren Carrier Capture] display=[inline] sticky=[0] width=[400]}Adatok
  Foglalási ráta 0.85{/yootooltip} (Foglalás): amennyiben van szállított gyalogsági egység a Bren Carrierben, képessé válik a különböző pontok foglalására
 • {yootooltip title=[Button Vehicle] display=[inline] sticky=[0] width=[400]}Adatok
  Fegyverrendszer deaktiválás: a lebénított jármű 2-es felfüggesztési pontján lévő Coaxial MG a képesség hatóidejének a végéig leáll; 5 másodpercig az 1-es (főfegyver) és a 3-as (Hull MG) ponton lévő fegyverek nem működnek; a 4-es felfüggesztési ponton lévő torony géppuskát nem érinti a képesség
  látótávolság csökken 1%-kal
  gyorsulás csökken 10%-kal
  lassulás nő 700%-kal
  maximális sebesség csökken 80%-kal (ez a hatás 14 másodpercig tart csak)
  célpont prioritás nő +55 (a képességet alkalmazó Bren Carrier lesz nagy eséllyel a lebénított egység célpontja)

  Nyersanyagköltség: 25 munition
  Hatóidő: 20 time

  Újrahasználhatóság: 40 time{/yootooltip} (Jármű bénítás): a Bren Carrier lebénítja a célpont járművet, ezáltal könnyű célponttá téve azt

Veteződés: A brit egységekre speciális szabályok érvényesek. A járművek a Cromwell Command Tank-tól kapják a bónuszokat.

Fejlesztések: {yootooltip title=[Convert to MMG Carrier] display=[inline] sticky=[0] width=[400]}Közepes géppuska felszerelése: a fejlesztés után a gyalogság szállítására fenntartott helyre egy Vickers géppuskét kerül. A Bren Carrier többé nem képes egységeket fuvarozni, ellenben komoly ellenfele lesz a páncélozott harcjárműveknek. Az új fegyver hatására elérhetővé válik a Bren AP Burst képesség.

A fegyverstatisztika megtekintéséhez kattints a linkre!
Nyersanyagköltség: 50 munition
Felszerelési idő: 30 time{/yootooltip}

Stratégia:

Habár a Bren Carrier szállítójármű, legnagyobb előnye, hogy a benne lévő egység ki tud lőni belőle oldalirányban, akár menet közben is. Természetesen a benne lévő egységet nem tudja földhöz szegezni a német mg42-es géppuska, így a játék korai szakaszában megakadályozhatunk egy agresszív mg „rusht”.
Továbbá dönthetünk úgy, hogy 50 munícióért egy Vickers közepes géppuskát vásárlunk Brenünkre. Ez nagyban növeli a Bren Carrier sebzését, illetve extra munícióért használhatunk egy rövidebb ideig tartó páncéltörő sorozatot, amely könnyedén szétszedi a német páncélozott kocsikat (Armored Car, Puma, Halftrack-ek)!
Hátárnya az MMG vásárlásának, hogy ekkor már nem ültethetünk csapatot a Brenbe, és az géppuska csak szembeni irányból képes tüzelni.
Megjegyezném még, hogy óvakodjunk a direkt mg42-es tűztől, és az egyszerre mozgatott (legalább két egység) volksgranadier-ektől. A Volksgrenadiers Tier 2-től (kb. 5. perctől) rendelkeznek páncélököllel, amelyből egy időben szerzett kettő találat végzetes brenünk számára. Természetesen a Pak38 AT gun egy lövéssel végez a brennel, így általánosságban elmondhatni, hogy úgy a 8. perc után már amennyire kevés hasznát vesszünk a carriernek, annyira fontos és hasznos tud lenni a játék elején.

Online harcosok

Az oldalon 0 tagok online.
Az oldalon 12 vendég online.

Szárnysegéd

Vendégként nem elérhető!

Friss hozzászólások

Hűű :( Egy ilyentől én is befordulnék többe...
2018.márc..11. 12:53:11
Szomorú :( Így már értem miért tűntél el....
2018.márc..10. 22:05:54
Az igen... Sajnálom :(
by StraubZ
2018.márc..10. 11:16:31
Betörtek és ellopták a gamer gépemet, szóval...
2018.márc..10. 11:09:17
predator-jagdisk-anarchista trio. a replay-ről...
2018.márc..03. 00:43:14