2019 január 22, kedd

Sniper

wehrmacht_sniper_kicsiA német oldal mesterlövésze a játék egyik legkiválóbb anti-gyalogos egysége. Ez az alattomos egység jól használva nagy veszteségeket okozhat a mind az amerikai, mind a brit játékosok számára.

wehrmacht_sniper
Wehrmacht Sniper
Létszám 1 Foglalás szorzó 1 Supr. küszöb 0.2
Életerő 75 Látótávolság 40 Pin küszöb 0.6
Ár 340 manpower
Érzékelés 7/0 Recovery Rate 0.008
Pop cap 4 Visszavonulás szorzó 0.75 Célpont típus infantry
Gyártási idő 50 Utánpótlás költség 0.5 Kritikus típus infantry
Fenntartás 5.376 Utánpótlás idő 2 Hotkey S

A Wehrmacht elég korán harcba tudja küldeni sniper egységét, ami a játék korai szakaszában remek támogatást tud nyúltani egységeinknek, de még a végjátékban is hasznára válhat a német játékosnak. Különösképpen a kisebb létszámú osztagok és a brit tisztek ellen hatásos, de még nagy segítséget nyújthat többi egységünknek is a nagyobb létszámú osztagok megtizedelésével is. 

Alap fegyverzet: Semi-automatic G43 rifle

Képességek:

  • Hold fire (tüzet szüntess): a mesterlövész nem fog tüzelni még akkor, sem ha ellenség kerül a lőtávolságába, ezért rejtve maradhat a pozíciója.
  • Camouflage (álcázás): álcázza az egységet, így az láthatatlan marad az első lövésig; azonban jelentősen csökkenti a sebességét.

Építhető objektumok: -

Veteződés:

  • vet 1: életerő regenerálódás 10.56 életerőpont/perc
  • vet 2: kapott elnyomás esélye csökken 50%-kal, maximum életerő 20%-kal nő
  • vet 3: fegyver lehűlési idő csökken 40%-kal

Fejlesztések: - 

Stratégia:

A mesterlövész a Wehrmacht egy igen hatékony támogató egysége, ami már az első épületben elérhetővé válik így elég gyorsan harcba tud avatkozni. Pontos lövései komoly előnyt jelenthetnek támadásban és védekezésben egyaránt. Különösképpen hatékony a nehézgépfegyverek és mortarok ellen, de igen veszélyes a lángszórósok és a brit tisztek ellen is. Úgy szint alkalmas a fedezékbe vagy házba bújó gyalogság zaklatására, előcsalogatására.
Hasznos képessége az álcázás melynek hála rejtve mradhat pozíciója, így jelentős védelmet biztosít szinte minden egység ellen.
Az egység remek párost alkot az mg 42-essel: miután a nehézgépfegyver földhöz szegezi a gyalogságot, a mesterlövész könnyen megtizedelheti a tehetetlen osztagokat.
Nemcsak támogató szerepkörben válik be, de nagy hasznát lehet venni még felderítésben is. A láthatatlan egység feltűnés nélkül fel tudja deríteni az ellenséges állások és egységek helyét. Ezzel adva lehetőséget az off-map bombázások használatára. Ilyenkor remekül jön a „tüzet szüntess” képessége, aminek köszönhetően nem kell attól tartanunk, hogy sniperünk felfedi magát az ellenfél előtt.
A mesterlövész sok pozitívuma mellett azonban rendelkezik negatív tulajdonságokkal is. Igencsak lassú, álcázva pedig még inkább az, így eléggé kiszolgáltatott a nagyobb számú ellenséges gyalogság és különösképpen az amerikai jeep számára. Ez utóbbi nagyon messziről képes felfedni az egység pozícióját, gyorsasága miatt pedig hamar utolérheti és lekaszálhatja. Ezért mindig meg kell róla győződnünk, hogyha felbukkanna egy, megtudnánk-e védeni mesterlövészünket tőle.
Másik gyengéje az lehet, hogyha az amerikai játékos is bevet titokban egy orvlövész; az óvatlan sniper egy lövés után lelepleződve nem jelent nehéz célpontot egy szövetséges riválisnak. Ezen esetekben igyekezzünk az ellenség sniperét az egyéb egységeink segítségével semlegesíteni, vagy legalább felfedni a saját mesterlövészünk számára.
Fontos tudnivaló még az is, hogy az egység lőtávolsága jóval nagyobb, mint a látótávolsága így a fenti indok mellett még ezért is érdemes más egységeket tartani előtte.

Online harcosok

Az oldalon 0 tagok online.
Az oldalon 12 vendég online.

Szárnysegéd

Vendégként nem elérhető!

Friss hozzászólások

Hűű :( Egy ilyentől én is befordulnék többe...
2018.márc..11. 12:53:11
Szomorú :( Így már értem miért tűntél el....
2018.márc..10. 22:05:54
Az igen... Sajnálom :(
by StraubZ
2018.márc..10. 11:16:31
Betörtek és ellopták a gamer gépemet, szóval...
2018.márc..10. 11:09:17
predator-jagdisk-anarchista trio. a replay-ről...
2018.márc..03. 00:43:14